Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Munkaviszonyos nyugdíjas osztalék szochója.


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Rikvia 2022-05-13 14:58:23

Tisztelt Papp Attila!
Az alábbi kérdésben szeretném kérni a válaszát: Saját jogú nyugdíjas áprilisban10 millió forint osztalékot vesz ki a cégéből, a nyugdíja melletti munkaviszonyból származó jövedelme 2022-ben meghaladja a minimálbér 24*-ét, de nyilván szochó nem kerül befizetésre utána..Az adó felső határának teljesítésébe beleszámít az összevonás alá tartozó jövedelembe tartozó munkabér (nyugdíjas munkavállaló munkabére után is ha jól tudom) Jól gondolom, hogy ebben az esetben nem kel szocho-t fizetni az osztalék után?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-05-14 06:45:58

Igen, jól gondolja: nem kell az osztaléka után szocho-t fizetnie, nem a megfizetett szocho a lényeg, hanem az összevont jövedelem.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra