Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Nemzetközi "szabadúszók" kifizetése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

iki 2018-11-06 16:48:05

On-line piacon, tartalom készítéssel foglalkozó ügyfelünk a szabadúszókat foglalkoztatna, úgy hogy egy adott témában idegen nyelven írjanak cikket. Ezek a szabadúszók a kettős adóztatás elkerüléséről szóló -egyezmény és -egyezmény nélküli országokban élő magánszemélyek, hogyan kell eljárni a kifizetés előtt és után?
Első sorban nyilatkozatok, igazolások és adó - járulék terhek tekintetében kérnék szépen a segítségét, hogy ki, mikor és hol fizeti. meg.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-08 17:30:56

A kérdés szerint szerzői jogdíjas tevékenységről van szó, amely esetében az egyszerűség kedvéért indokolt úgy szerződni, hogy a teljes összeg a használati/tulajdonjog jog átadásáért jár.
Jövedelemadó: ha egyezményes ország adójogi illetősége szerinti szerzőről van szó, akkor az adóztatás helye külföld, illetőség igazolás birtokában nincs a kifizetőnek adóelőleg levonási kötelezettsége. de az adott havi járulékbevallásban tájékoztató adatként közölni kell. Ha nem egyezményes államról van szó, akkor adóelőleget kell vonni a kifizetésből.
Járulék: egyrészről közösségi partner esetében a cikkírás miatt biztosan nem helyeződik át a biztosítás, másrészről bármely állam esetében a jog átadása okán kapott ellenérték nem képez járulékalapot.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra