Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Non-Profit Kft ajándék


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Bconto 2020-01-20 21:55:48

Egy Non-Profit Kft. rendezvénye során a döntős résztvevőket ajándékban részesítette. 5 fő esetében meghaladta a minimálbér 25 %-át , 10 fő esetében viszont alatta maradt.
Ez esetben milyen adófizetési kötelezettségei keletkeznek? A számla teljes összegére vagy csak részösszegére kell fizetni?
Köszönöm válaszát

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-21 15:55:08

Ha nem haladja meg a minimálbér 25%-át, akkor az ajándék áfa-s értékének 18%-kal növelt összege után kell 15% szja-t és 17,5% szocho-t fizetnie a juttatónak (Szja tv. 70.§ (6)b)). Ha meghaladja, akkor "külsős" díjazott esetében szintén az előbbi adókat kell a juttatónak megfizetnie (csak az Szja tv. 76.§ (5) alapján). Ha saját dolgozóról van szó, akkor munkaviszonyból származó jövedelemként lesz adóköteles.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra