Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

Nyilatkozat energiaszolgáltató felé


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

marcsika 2022-06-24 11:28:00

Társaságunk az alábbiak kapcsán kérné szíves állásfoglalásukat:

Jelenleg cégünk (mikrovállalkozásként), több saját tulajdonú ingatlannal is rendelkezik.
A meglévő elektromos áramra vonatkozó szereződéseink jellemzően 66 Ft/kwh illetve 113 Ft/kwh közötti áron számlázzák a szolgáltatók.
/tehát ez nem rezsicsökkentett ! gondolom/
A fenti ingatlanok közül van olyan ingatlan, amely a társaság saját használatában áll, de van olyan ingatlan is amelynek mikrovállalkozás, de van olyan is amelynek multinacionális nagyvállalat, illetve van olyan is amelynek magánszemély a bérlője.

A kérdésünk az lenne, hogy a fentiek alapján milyen fő elvhez igazodva kell meghatároznunk, hogy beletartozunk- e a rezsicsökkentés nyújtotta kedvezményes körbe, vagy sem? Illetve a jelenleg meghatározott - júliusi - határidőn belül kell e nyilatkozatot tennünk? Úgy érzem, nem egészen tisztázott és részletezett a jelenlegi helyzet, kérem a tanácsát, hogyan teszünk eleget ennek a kötelezettségnek! Köszönet a válaszért !

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra