Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Oktatást kiegészítő tevékenség


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

19980531 2019-11-08 04:48:30

Kedves Attila, egy nem oktató, tanító és nem vizsgáztató számlát kiállító megbízott, aki valójában oktatást szervező, oktatást segítő tevékenységet ( technikai segédlet) végez, TAM számlát akar kiállítani a jelölt tevékenységre. ( OKJ és képzés esetén) Hiába idézem az ÁFA tv. 85 § megfelelő pontjáit.( 1.j, 2,3) Kérem erősítse hogy meg, hogy kizárólag oktatás. továbbképzési, vizsgáztatási tevékenység esetén jön szóba a 85 § megfelelő pontja, és feltételei szerint. mentes számla. Kiegészítem avval,hogy ha valaki eleve oktatói ( adminisztrált leadott órák alapján nyújt tevékenységet), s e mellé járulékos szolgáltatást is végez, pld. vizsga felügyel.. akkor erre lehet, adómentes számát kiállítani.( Az oktatás megfogalmazása bírósági gyakorlat alapján: ismeretek és szaktudás tanár és diák között történő átadása) Köszönöm, Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-11-08 15:44:30

Kedves Gabi,
Meg [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra