Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Oktatói munkaszerződés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

19980531 2020-02-20 08:40:43

Kedves Attila, milyen jellegű munkaszerződést javasolna, arra az esetre egy Kft-nek, ha egy oktatóval munkaszerződést kötnék , viszont csak egy heti átlagos óraszámot tudok számítani, pld. heti 11 óra, de ez változik akár egy hónapon belül is, van olyan hét, amikor többet, van olyan hét amikor kevesebbet tanít. De a munkabérére az ügyvezető egy havi adott/ állandó összeget állapított meg. Egy munkaügyi ellenőrzés esetén, én nem tudom igazolni a heti 11 órát/ vagy éppen a havi 44 órát. Miképpen tudom megoldani, hogy havi állandó fizetés mellett, változó heti/havi óraszámot tudok igazolni.Köszönöm, Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-20 18:26:36

Kedves Gabi,
Erre van kitalálva a munkaidőkeret, de természetesen ennek is vannak határai (normál esetben 4 hónapja van a munka szétosztására). És érdemes átgondolni a behívásos munkaszerződés lehetőségét is (193.§).
papattila

Szakértői hozzászólás

19980531 2020-02-20 20:34:31

Köszönöm, Gabi

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra