Gyorskérdés
DIGITALIZÁCIÓ - Információk az elektronikus ügyintézés gyakorlati alkalmazásához

Online számlázás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

dunacoopkft 2020-06-18 10:53:05

Egy Kft jelenleg papíralapú számlákat készít, áttérne az online számlázásra, de a Kft-nek nincs számítógépe. Meg lehet-e oldani úgy, hogy az alkalmazottja a saját számítógépén készítené a Kft számláit pl.a NAV számlázóprogramjával és továbbítaná a NAV-hoz.
Köszönöm és üdvözlettel: Kárpáti Ivánné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-06-22 13:32:02

Kedves Kárpáti Ivánné,
Nincs konkrét jogszabályi akadálya a kérdésben tervezetteknek. Ugyanakkor megjegyzendő, hogy nem lenne szerencsés a gyakorlat több okból sem: pl. a GDPR szabályzatban egészen biztos nem lehet ezt a helyzetet megnyugtatóan kezelni, vagy pl. mi lesz az adatállománnyal, ha a jelenlegi munkavállaló már nem lesz munkavállaló. Szóval megnyugtatóbbnak vélem, ha 1. mégiscsak ki kellene szorítani egy számítógépre valót a Kft-nél, 2. marad a kézi számlázás kézi számlajelentéssel.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra