Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Orvos KFT-ben jogviszonyok kérdése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szenderakne 2020-09-09 14:57:06

Tisztelt Szakértő!

Szeretném a segítségét kérni az alábbi kérdésben:
Adott egy magánszemély, aki jelenleg főállású KATA-s egyéni vállalkozó, emellett van egy KFT-je, amiben napi 2 órába munkaviszonyban látja el a feladatait, mivel alvó cég volt eddig.
A kérdésem az lenne, hogy ha a KFT-nél szerződést kötött orvosi tevékenységre mostantól minden hónapban számlázni fog a részükre jól gondolom-e, hogy át kell jelenteni főállásba a KFT-be és mellékállásba a KATA-ba?
A KFT-ben, ha ő látja el az ügyvezetést és a szerződében foglalt orvosi feladatokat is, akkor 8 órás normál munkarendbe lehetséges vagy a szerződésben foglaltakhoz kell igazodnia a munkaidőnek (ha pl. éjszakai ügyeletet vállal, stb..), ebben az esetben a társas vállalkozói jogviszony jobb lehet?
Előre is köszönöm a segítségét!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-09-10 04:46:10

Ha a Kft-ben végzendő tevékenysége megköveteli a 40 órás munkaviszonyt, akkor igen, át kell jelenteni és ezzel egyidejűleg az egyéni vállalkozásában kikerül a biztosítotti körből (25eFt-os tételes adót fog fizetni). Igen, osztom a véleményét, észszerűbb lenne a munkaviszony helyett társas vállalkozóként bejelenteni, kikerülve az Mt. szigorú, költséges szabályainak alkalmazását.
papattila

Szakértői hozzászólás

szenderakne 2020-09-10 16:05:45

Köszönöm szépen!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra