Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Őstermelő csed


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

certaxaudit 2017-08-31 21:22:55

Tisztelt Cím! Őstermelő járulék fizetési kötelezettségével kapcsolatban szeretnék kérdezni. Őstermelő várandós volt. A gyermek születéséig a minimálbér után megfizette a járulékot. Kérdés : Jelenleg csed-en van. Csed ideje alatt milyen járulék fizetési kötelezettsége van? Az Őstermelői tevékenységből 2016. ban 500 000 bevétele volt 2017 ben még nem volt bevétele. Köszönettel. wk

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-01 08:11:39

Wk,
Hasonlatosan az egyéni vállakozókhoz, a biztosított őstermelő sem kötelezett a minimál járulékok megfizetésére CSED alatt. Ugyanakkor azt is érdemes tudni, hogy CSED alatt az őstermelő nem folytathat keresőtevékenységet, ami az ő esetében azt jelenti, hogy személyesen nem folytathatja az őstermelői tevékenységét (hasonlóan az egyéni vállalkozóhoz).
papattila

Szakértői hozzászólás

certaxaudit 2017-09-01 10:08:33

Tisztelt Pap Attila!

Köszönöm válaszát. Tehát ha jól értelmezem ez esetben elég annyi , hogy nem folytatja személyesen az őstermelői keresőtevékenységet hogy nem szerez a tevékenységből bevételt és költséget nem számol el? Vagy szüneteltetnie is kell ? Előre is köszönettel .Krisztina

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-01 11:08:14

Krisztina,
Kiválthatja a betétlapot és még alkalmazottat is foglalkoztathat, de személyesen nem végezhet őstermelői tevékenységet, azaz bevétele csak alkalmazott útján lehet.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra