Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Őstermelő járulék fizetése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

hoffmanne72 2018-04-09 18:07:11

Tisztelt Szakértő!

Adott egy főállású őstermelő, akinek a negyedéves járulékfizetését a 2017 évi bevételéből kell megállapítanom. Ezzel kapcsolatban lenne a következő kérdésem.
2017 júniusától a feleség is szerepel már az őstermelői igazolványban. Ebben az esetben úgy kell-e megállapítanom a járulék alapot, hogy júniusig minden bevétel, és utána a bevétel fele képzi a járulékfizetés alapját?A feleségnek van 36 órát elérő munkaviszony, ez miatt ő őstermelőként nem kell járulékot fizessen.Így helyesen járok el?
köszönöm:
Szilvi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-04-10 05:43:49

Szilvi,
Igen, helyes a járulékalapra vonatkozó elképzelése. Igen, a feleség őstermelői biztosítása a fennálló munkaviszonya miatt nem jön létre.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra