Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Osztalék, osztalékelőleg


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Heniagi 2019-11-28 12:20:14

Tisztelt Szakértő!

Egy Kft 2019. decemberében osztalékot szeretne fizetni az eredménytartalék terhére. Jól gondolom, hogy ebben az esetben csak osztalékelőleget vehet fel, mivel a 2018-as beszámoló elfogadásakor nem döntött osztalék kifizetésről. Ilyenkor csak szja előleget kell fizetnie, és majd amikor 2020-ban a 2019. évről benyújtott beszámolóval egyidejűleg ha elfogadja a megállapított osztalék összegét, akkor kell a szochot. Jól értelmezem, ha az elfogadott osztalék összege ugyanannyi, mint az előleg összeg volt, akkor a szochot a magánszemélynek kell megfizetnie az éves bevallásával egyidejűleg?
Köszönöm válaszát! Heni

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-11-29 09:34:12

Kedves [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra