Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Pénzforgalmi áfa fordított adózás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mantarkft 2018-01-31 11:05:38

Kedves Attila !
Kőműves szolgáltatást végző KATA-s egyéni vállalkozó 2018-tól pénzforgalmi áfát választotta. Előfordul, hogy fordított áfásan kell számláznia, kérdésem , hogy ebben az esetben a számlára a " pénzforgalmi elszámolást " kell -e jelezni. Nyilván áfa nem merül fel, de a bevallásban a fordított áfás tételt mikor kell szerepeltetni, pénzforgalmi áfa szerinti bevallási időszakban, vagy egyéni vállalkozás esetén ha nem egyenlítették ki a számlát legkésőbb a teljesítéstől számított 45 nap !!
Előre is köszönöm !
Andrea

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-31 17:11:18

Andrea,
Olvasatomban a teljesítés időpontjában kell a fordított adózású kibocsátott számlát szerepeltetni, azaz sem a pénzforgalmi különös szabályok, sem a 45napos halasztás nem alkalmazandó/nem alkalmazható. A számlán nem szerepeltethető a a "pénzforgalmi adózás" megjegyzés.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra