Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Pmt. használt gépjármű értékesítés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

noribaba 2023-05-24 00:00:25

Kedves Attila !

Részben már kitárgyaltuk a használt gépjármű értékesítés kp-vel történő kifizetést pmt szempontjából. ( Eladási ár kp. 3 100 e Ft )

De tovább olvasva kérném a véleményét, hogy az alábbiak alapján lehetséges , hogy a 3100 e Ft -ért értékesített használt gépjármű nem is tartozik a pmt. alá?
Tanács 2022. december 7-én elfogadta álláspontját arra a rendeletre és irányelvre vonatkozóan :
1. Az árukereskedőknek a pénzmosás elleni küzdelemmel kapcsolatos szabályok hatálya alá kell tartozniuk, ha legalább 10 000 EUR összegű készpénzfizetést hajtanak végre vagy fogadnak.
2. Árukereskedők :
Az árukereskedők egyes kategóriái különösen ki vannak téve a pénzmosási és terrorizmusfinanszírozási kockázatoknak, mivel az általuk kezelt kisméretű, szállítható áruk nagy értéket képviselnek.
Ezért a nemesfémekkel és drágakövekkel, valamint luxuscikkekkel kereskedő személyeknek a pénzmosás és a terrorizmusfinanszírozás elleni küzdelemmel kapcsolatos követelmények hatálya alá kell tartozniuk.( luxuscikk pl. gépjárművek, légi járművek és vízi járművek 50 000 EUR-t meghaladó értékben, ékszer, arany- vagy ezüst áru 5 000 EUR-t meghaladó értékben; fali- és karórák 5 000 EUR-t meghaladó értékben, ruházat és ruházati kiegészítők 5 000 EUR-t meghaladó értékben;)

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-05-26 21:46:06

Ha az autó eladási ára 3.100eFt, akkor a Pmt. hatálya alá tartozik. De a [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra