Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Póló értékesítése nem ezzel foglalkozó cégnél


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kabaelzett 2020-02-17 20:09:53

Tisztelt Szakértől!

Cégünk többek között fémáru nagykereskedelemmel és ehhez kapcsolódó gépek forgalmazásávalfoglalkozik (kulcs, lakat, zár, vasalatok, kulcsmásológépek stb). Egyik beszállítónknál lehetőség van arra, hogy pólót is rendeljünk, mely a gyár logójával van ellátva. Ezeket a pólókat nagykereskedelmi partnereink megvásárolhatják tőlünk. Nem lesz nyilván nagy forgalom belőle, nem ez a főprofilunk, csupán pl nagykereknél a dolgozók felveszik ezeket, nekünk is jó, mert reklámozzák a márkát. Kérdésem, hogy ezzel kapcsolatban milyen engedélyezés//bejelentés lehet szükséges? TEÁOR-t kell kérnünk pl vagy nem szükséges, mert szorosan kapcsolódik a főtevékenységben eladott áruhoz a póló is?

Köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-18 18:17:05

Értelmezésem szerint nincs szükség sem új tevékenység felvételére, sem bármiféle engedélyeztetésre vagy bejelentésre, mivel járulékos ügyletként fogják végezni a póló értékesítését.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra