Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Rehabilitációs hozzájárulás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ECKI 2017-08-21 14:45:30

Tisztelt Adószakértő!

Egy Szlovák munkaerőközvetítő cég szlovák munkavállalókat közvetít magyar cégnek. Úgy tudom, hogy 2010-től változtak a rehabilitációs hozzájárulás fizetésével kapcsolatos szabályok. Miszerint a rehabilitációs hozzájárulást a kölcsönbe vevőnek kell fizetnie a kölcsönbe vett munkavállalók után, hacsak nem nyilatkozott a kölcsönbe adó, hogy Ő fogja megfizetni az adót. De mi van akkor ha a kölcsönbe adó cég külföldi? Ebben az esetben nem kell a magyar cégnek rehabilitációs hozzájárulást fizetnie?
Válaszát előre is köszönöm.

Mária

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-08-21 16:11:33

Mária,
Igen, 2015 nyarától nyilatkozat hiányában valóban főszabályként a kölcsönbe vevőnél kell a létszámba beszámítani a kölcsönzött munkavállalókat. Ismereteim szerint a nyilatkozat nincs magyar kölcsönbe adóra korlátozva, így nyilatkozat birtokában a magyar kölcsönbe vevő mentesül a beszámítás alól.
papattila

Szakértői hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-07 12:14:16

Mária,
Most kaptam egy újabb információt: a külföldi kölcsönbeadó nem tehet nyilatkozatot, így mindenképp a magyar kölcsönbevevőnél kell a létszámba figyelembe venni a kölcsönzött munkavállalókat.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra