Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Reprezentáció


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

tothiroda 2020-02-27 14:23:31

Tisztelt szakértő!
Alábbi témában kérném véleményét.
Társaságunk külső szakértő segítségét kéri egyik tevékenységéhez, heti rendszerességgel.A szakértő a társaságnál lakhelyétől távol látja el tevékenységét ,melyhez társaságunk biztosítja a szállást.A szállásról befogadott számlát költségként számoljuk el és reprezentációs költségként kezelve fizetjük meg utána az adókat , áfát nem igényeljük vissza.Kérdésem helyesen járunk e el adózási szempontból?A szakértői tevékenységről kiállított költségbe nem kerül beépítésre a szállás dija és társaságunk sem számlázza azt tovább.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-27 17:05:22

Értelmezésem szerint üzleti utazásként adómentes a partner szállásdíja (Szja tv. 7.§ (1)q)), az áfa levonásba helyezhető (Áfa tv. 120.§), mivel vállalkozási célt szolgál. Számvitelileg igénybe vett szolgáltatásként könyvelendő.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra