Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Részletfizetési kedvezmény elvesztése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Orcsa 2023-01-18 20:50:26

Tisztelt Szakértő!
Ismerősöm otthonfelújítási támogatáshoz kapott hiánypótlást tegnap.Nullás adóigazolást kellene csatolnia 2022.12.11-2023.01.11 közötti időpontra.
Sajnos a folyószámláján tartozás van szja adónemen.
Ingatlanértékesítés miatt keletkezett fizetendő adója, aminek a 12 havi részletfizetését kérte a 21 szja bevallásban papír alapon. A bevallás mellett méltányossági kérelmet is benyújtott az adó elengedésére.
Ezt hosszas eljárás és hiánypótlás után a nav 2022 júniusi keltezéssel elutasította, amiről a határozatot papír alapon az ügyfél júliusban átvette. Ekkor kezdte el fizetni a részleteket.
1. A bevallásban kért részletet nem fizette, így azt már 05.20- i dátummal vissza is törölték
2. A méltányossági kérelem elutasítását
követően nem kért újabb részletfizetést, mert úgy értette, hogy az automatikus.
Van-e bmilyen lehetőség a folyószámla rendezésére, hogy visszamenőlegesen álljon elő a tartozásmentes állapot, illetve a késői hiánypótlás az otthonteremtési támogatásnál nyújt- e lehetőséget egy későbbi dátumú nullás igazolás csatolására?
A nav semmilyen értesítést nem küldött papír alapon a folyószámlán látszó tartozásról, ügyfélkapu nincs.
Előre is köszönöm, ha bmilyen ötlettel tud segíteni!
Üdvözlettel,
Orcsa

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-01-20 07:04:10

Kedves Orcsa,
Ismereteim szerint (az egy összegű megfizetésen kívüli) egyetlen megoldás a rendezett folyószámla érdekében az, ha ismételten kér egy fizetési könnyítést. Viszont visszamenőlegesen pozitív elbírálás esetében se lesz tartozásmentes.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra