Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Stornó számla


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

1244 2023-03-20 12:41:32

Kedves Attila!

Kelle-e Áfát önrevíziózni abban az esetben ha a sornó számla és az új számla az eredeti számla teljesítését követő 3 hónapra készül el. Vagy itt a Sztornó számla teljesítése a kelte lesz?

Köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-03-21 05:04:20

Ha jól értem, akkor egy helyesbítés történik, sztornó+helyes számla technikával. Ha a helyesbítés számla kibocsátói oldalon fizetendő áfa csökkenéssel jár, akkor nincs/nem lehet önellenőrizni, hanem a helyesbítés hatását leghamarabb abban az áfa elszámolási időszakban lehet figyelembe venni, amelyikben a helyesbítő bizonylatot átadják a jogosultnak (Áfa tv. 153/B.§). Ha a helyesbítés fizetendő adó növekedésével jár, akkor önellenőrizni szükséges az eredeti bevallást.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra