Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Számla , nyugta


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nocsi 2019-10-23 10:03:51

T.Cím! Azzal kérdéssel fordulok Önökhöz, helyesen járok-e el, ha még mindig a Készpénzfizetési számla mellé odatűzöm a gépi nyugtát. Nap végén az összes készpénzzel történt eladást a pénztárgép szalag tartalmazza ez kerül be a könyvelésbe bevételként.Havi tételes összesítő készül a szalagokról a könyvelő egy összegben viszi fel bevételként. Egyéni vállalkozásról van szó. Hibázom-e , ha továbbra is így kezelem a bolti értékesítést, nem pedig az szerint hogy vagy nyugta vagy számla és ez esetben a számlákat , valamint a pénztárgépes nyugtás eladásokat külön kell összesíteni naponta. Kiskereskedelemben nap végén ez nagy adminisztrációs odafigyelést igényel, mert ha beütöm a pénztárgépbe biztos, hogy nem marad ki egy készpénzzel fizetett számla sem. Előre is köszönöm válaszukat!.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-10-24 05:01:44

A korábban kiadott, jogszabállyal [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra