Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Számlázás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

komiszat 2018-02-01 12:14:55

Tisztelt Szakértő!
Folyamatos teljesítésű számlázással kapcsolatban merült fel a következő probléma: egy cég 2018.01.29-én tévesen sztornózott egy 2017.05.15. teljesítési dátumú számlát, melyben április havi karbantartási munka volt számlázva. Mivel ezt a számlát kifizette az ügyfél és csak tévesen lett sztornózva szeretném helyreállítani a problémát. Ha most új számlát állítok ki pl. 2018.02.01-i kiállítási dátummal, akkor a számlán a teljesítési dátumnak 2017.06.29. kell szerepeljen, mivel az elszámolási időszak 2017.04.01-2017.04.30? Emiatt mindenképp meg kell önrevízióznom az ÁFÁ-t?
Válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-03 17:30:20

Jól értem: a cél a tévedésből kibocsátott érvénytelenítő számla érvénytelenítése? Ez már olyan kacifántos, hogy inkább a józan ész, mint a jogszabály a döntő. Ezen az áfa bizonylaton (az egyszerűség kedvéért inkább a számlával egy tekintet alá eső okirat használata ajánlott) én az érvénytelenítő számla teljesítési időpontját tüntetném fel és azt az időszakot önellenőrizném, amelyben a fizetendő adó csökkentésével éltem.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra