Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Szgk beszerzés EU


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Villac 2021-10-12 20:31:27

Tisztelt Szakértő!
Egy magyar (alanyi áfa mentes) kft. személygépkocsit vásárolna egy svéd cégtől. A szgk magyar rendszámmal rendelkezik, anno magyar magánszemélytől vette a svéd cég (nem autókereskedő a cég). Kérdés, hogy a magyar cégnek keletkezik-e áfa fizetési kötelezettsége az adásvétel kapcsán. A másik kérdés, hogy a vételárnak mennyire kell közelíteni a piaci árhoz, mivel mindkét cég ügyvezetője, és többségi tulajdonosa ugyanaz a magyar magánszemély.
Köszönettel,
SzS.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-10-13 13:52:41

Kedves SzS,
A magyar rendszámból arra következtetek, hogy az autó a svéd cég beszerzését követően is Magyarországon maradt és a továbbértékesítést is itt hajtja végre. [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra