Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

SZJA


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gazdvezeszi 2018-12-07 11:49:27

T.Cím! Áfás családi gazdaság, ha előleg számlát fizet ki vegyszerekrol, mutrágyárol decemberben, de a szállitás és a felhasználás csak a kovetkezo évben torténik, elszámolhatja-e a kiadásai kozé az előleg számlát még ebben az évben?. Pénztárkonyvet v ezetunk, és tételes koltségelszámolást alkalmazunk. Koszonom a választ.További jo egészséget, és kitartást kivánok az uj évre is. Emilia

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-12-08 10:00:24

Kedves Emília,
Az Szja tv. 11.számú mellékletének felvezető szövegének b) pontjában foglaltak alapján a vegyszerre, műtrágyára fizetett előleg már 2018-ban elszámolható adóalapot csökkentő kiadásként.
papattila

Szakértői hozzászólás

marcsika 2018-12-13 16:42:03

Magánszemélyként lakást adok ki.A bérlő dec.20-tól kívánja kivenni a lakást és szeretné egy összegben a bérleti díjat kifizetni 1 évre előre. Ilyenkor hogyan alakul az adózás a Személyi jöv.adóban? 2018 évi bevétel lesz, vagy időarányosan megoszlik a bevétel ? Köszönöm előre a választ !

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-12-14 16:58:12

Pénzforgalom szerint, azaz 2018.évi bevétel lesz teljes egészében.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra