Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Szlovákiai EV


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

cervusprint 2023-01-26 13:43:11

Tisztelt Szakértő!

Színházunk nemzetiségi színházként is működik így foglalkoztat szlovákiai színészeket is. Abban kérném a segítségét, hogy kaptunk egyik színésztől egy számlát, amelyet szlovák egyéni vállalkozóként állított ki ( élő közösségi adószámmal rendelkező) Ebben az esetben a számlával van valami egyéb teendő, mint az A60 bevallásban szerepeltetni? Olyan információt mondott a színész, hogy a színháznek kellene tőle levonni az adót (15%) illetve utána megfizetni (13 %)? Tudomásunk szerint ilyen kötelezettsége nincs a KFT-ként üzemeltető színháznak.

Válaszát előre is köszönettel:
Tóth Péter

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-01-29 18:45:02

Kedves Péter,
Én is azt gondolom, hogy a szlovák egyéni vállalkozótól kapott számla után a magyar Kft vevőnek nincs szja, szocho levonási kötelezettsége, csupán a forgalmi adót kell elszámolnia (65+A60).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra