Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Szőlőültetvény szerkezetátalakítási támogatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

marcsi35 2020-02-13 13:51:36

Tisztelt Szakértő!
Egy mezőgazdasággal foglalkozó egyéni vállalkozó 2019 éveben beadott és megnyert támogatást kapott. A kifizetés 2019-ben meg is történt. Fajta váltás történt a szőlő ültetvényben. Kérdésem , hogy a 2019 -ben megkapott támogatást hogyan kell az SZJA bevallásban szerepeltetni? A támogatással szemben a költségeket elszámolhatom-e 2019-ben? Mivel új ültetvények lettek, így értékcsökkenést csak a termőre forduláskor számolhatok el, de megoldható-e az hogy már 2019-ben elszámolom, mint egyösszegű értékcsökkenés? A támogatás teljes összegét elszámolhatom költségként?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-16 15:39:27

Olvasatomban az Szja tv. 7.§ (1)v) alapján nem számít bevételnek a 2019-ben folyósított fejlesztési támogatás, feltéve, ha a támogatás összegével csökkenti a beruházás bruttó értékét (azaz erre a részre nem alkalmaz értékcsökkenési elszámolást).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra