Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Szponzor


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

jurisz 2020-01-21 20:19:53

Tisztelt Szakértő!
Abban kérném a segítségét, hogy hogyan adózik a Társaság amelyik szponzorálás címén a versenyhez (konkrétan sport horgászathoz) szükséges eszközöket biztosítja a versenyző számára ,közel 10 millió ft értékben.
Válaszát előre is köszönöm: P. Veroniika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-22 05:42:14

Kedves Veronika,
Két eset lehetséges. 1. Egy horgászeszközök kereskedelmével foglalkozó cég szponzorálja a horgászt. Ebben az esetben az eszközök beszerzésekor (általában) nem ismert a nem adóköteles használati cél, így az áfa jogszerűen levonásba helyezhető. Amikor megtörténik az ingyenes átadás, akkor az Áfa tv. 11.§ (1) alapján az eszköz piaci értéke után (ami praktikusan a beszerzési ár lesz) áfa fizetési kötelezettség keletkezik. 2. Ha mondjuk egy fuvarozó vállalkozás szponzorál, akkor nála már beszerzéskor is ismert a nem adóköteles cél, így beszerzéskor nem áll fenn áfa levonási jog, az átadás már nem generál adóztatási pontot.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra