Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Szünetelés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

abarmax 2019-05-28 13:40:09

Tisztelt Tanácsadó!
Van egy egyéni vállalkozó aki egyéni vállalkozásában őstermelőként is tevékenykedik. Az előző könyvelője bejelentette a vállalkozás szüneteltetését, viszont őstermelőként továbbra is adott ki számlákat, illetve vásárolt ezzel kapcsolatban. Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben az őstermelést külön lehet választani az egyéni vállalkozástól? Illetve ha nem, mit lehet tenni a kiadott számlákkal kapcsolatban?

Köszönettel: Binszkiné Erika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-05-29 15:45:04

Kedves Erika,
Olvasatomban az egyéni vállalkozás szüneteltetése nem érinti az ugyanezen az adószámon folytatott őstermelői tevékenységét, kiadást és bevételt produkálhat, kizárólag az egyéni vállalkozóként bejegyzett tevékenységét nem gyakorolhatja.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra