Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Tag után GYED


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

reder 2020-02-24 15:32:12

Tisztelt Segítő!

GYED-re az édesapa kíván menni.Van egy heti 36 órát meghaladó főállása /több éve/és van egy kft ahol ő a tulajdonos és az ügyvezető is.Itt nem vesz fel jövedelmet.A KFT-től is kaphat GYEDE-t amennyiben a főállása után nem érte el a GYED maximumot?
ITT is több éve biztosított.
Köszönöm megtisztelő válaszát!
József

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-24 19:14:38

Kedves József,
Igen, ott is jogosult GYED ellátásra, a minimálbér alapján, de minden jogviszonyában összesen a minimálbér kétszeresének 70%-áig.
papattila

Szakértői hozzászólás

reder 2020-02-25 09:49:40

Kedves Attila!
Köszönöm a gyors választ! Annyit szeretnék még kérdezni,hogy a KFT a GYED igényt a főállása szerinti munkáltatónak nyújtsa be ha ott van kifizetőhely?
A GYED-nek feltétele,hogy a KFT a 08-as bevallásokat minden hónapban nullásan nyújtsa be? Amennyiben nem tette önellenőrizze?
Köszönöm:József

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-25 19:06:30

Kedves József,
Jól látja: pont ez az egyik oka az értelmetlennek tűnő nullás M-es lapok benyújtásának. Igen, helyesbítse a 08-as bevallásokat. Mindenképp a Kft-nél kell indítania a kérelmet, ha kifizetőhely, akkor az ellátást is onnan kapja, ha nem, akkor meg a Kft nyújtja be az egészségbiztosítóhoz a foglalkoztatói igazolást.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra