Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Támogatási szerződés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bobe77 2020-09-25 16:39:51

Tisztelt Szakértő! Vállalatunk támogatási szerződést kötött egy futball csapattal (a csapat Kft formában működik). A pénzzel a szerződés alapján a csapat versenyzési céljait támogatnánk, valamint a csapat vállalja, hogy a játékosok mezén a cégünk nevét feltüntetik. Kérdésem a következő: TAO szempontjából a fenti támogatás elismert költség vagy meg kell emelnem vele a TAO alapunkat. A szerződésben a támogatott nyilatkozik a következőkről: " a támogatás naptári évében vállalkozási (kiegészítő vállalkozási) tevékenységet nem folytat, ezért a juttatás adóévében (vállalkozási) eredménye a juttatás következtében elszámolt bevétel nélkül számítva nem lesz negatív. Egyben kötelezettséget vállal arra, hogy ezen juttatás évére vonatkozó beszámolója elkészítését követően ezt egy újabb nyilatkozat útján igazolja, mely nyilatkozatát legkésőbb a tárgyévet követő év május 15. napjáig köteles a Támogató részére postai úton, ajánlott küldeményként eljuttatni." Köszönöm válaszukat!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-09-26 09:16:17

Kedves Böbe,
A leírtak alapján nem lesz adóalap növelő tétel a juttatónál, elismert ráfordításnak minősül (Tao tv. 3.sz.mell.A)13.).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra