Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Táppénz


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

evike.nyika 2017-08-30 09:14:12

Tisztelt Attila!

Egyik vállalkozó felvett 07.31-én egy alkalmazottat. 08.14-én a munkájától függetlenül közúti balesetet szenvedett. 6 nap betegszabi jár neki. majd 08.25-én lejárt a táppénze és 08.28-án közös megegyezéssel elment a cégtől.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben mivel a 6 nap 08.21-én járt le mit kell számfejteni a 08.22-08.25-ig tartó időszakra fizetetlen szabadságot?


Köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-08-30 11:04:06

A kérdésben nincs erről információ, de valószínűsítem, hogy a közös megegyezéssel történő szerződésbontás még a keresőképtelenség ideje alatt történt. A táppénz lejártát követő időszakra (08.26-28.) igazolt távollétet kell számfejteni, juttatás nélkül.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra