Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Táppénz


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

duromarta 2018-04-08 07:16:51

Heti 36 -órát elérő m.viszonyos alkalmazott 9-es kóddal táppénzen van. Mellette egy bt-ben személyeseb közreműködő kültag. Nem vesz ki jövedelmet. A 08M lapját nullásan küldtem be, jelölve a 36 órás munkaviszonyos társasvállalkozó. Most a bt-ben az M-es lapján kell e jelölnöm a tp-vagy csak a munkaviszonyos cégben, hisz a tp-t a m.viszonyos cégben igényeltük. Remélem nem kell a bt-ben emiatt járulékot fizetni. Márti

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-04-08 09:27:39

Márti,
Feltételezem, hogy a várandósága a Bt-ben is keresőképtelenné teszi és természetesen nem keletkezik járulékfizetési kötelezettség a Bt-ben. De mondok ennél izgalmasabbat is: táppénzre lesz jogosult a Bt-ben is a minimálbér alapján, mivel a biztosítása társas vállalkozóként fennáll (függetlenül attól, hogy a Bt-ben egy árva peták járulékot sem fizetett).
papattila

Szakértői hozzászólás

duromarta 2018-04-08 10:49:47

Ezt nem is gondoltan. A bt is adja le a fogl. Ig-t az oep-hez. Csatolva ugyanazt a tp-es orvosi igazolást?

Felhasználói hozzászólás

duromarta 2018-04-08 11:13:48

Papattila!Akkor is jár a bt-ben ha nem volt pénzbeli 4%fizetve és ott nincs is keresetveszteség? Hisz a táppénz keresetveszteség miatt jár. Bocs, de tartok az egésztől,persze benned bízom csak a helyi ügyintézőben nem.

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-04-10 05:39:24

Én azt gondolom, másik (hasonló tartalmú) orvosi igazolás kell hozzá (1 igazolás csak 1 eljáráshoz használható fel), de igen, a biztosítása jogán jár neki a táppénz, függetlenül attól, hogy nem fizetett ebben a jogviszonyában 4%-ot, de arra lett volna kötelezett, ha lett volna tényleges jövedelme.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 4 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra