Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Táppénz egy év után


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

farkastimea 2020-10-13 13:00:41

Tisztelt Szakértő!
Társaságunknál 5 éve dolgozó munkavállalónk folyamatos táppénzre került, a táppénz időtartama lassan eléri az egy évet. Segítségét szeretném kérni annak a szabálynak az értelmezésében, hogy a táppénz a biztosítási jogviszony fennállásának időtartama alatt max. egy évig jár. Ez azt jelenti, hogy naptári éven belül nem haladhatja meg a táppénz az 1 év időtartamot? Vagyis amennyiben a táppénz lejárata utána visszajön dolgozni, és mondjuk újra keresőképtelen lesz 2 hónap után, akkor ismét 2 hónap táppénzre mehet, aztán ha újabb 3 hónapig dolgozik, max. újabb 3 hónap táppénzre mehet?
Vagy a nálunk fennálló biztosítási jogviszonya alatt ha egyszer kimerítette az 1 évet, akkor többször már nem lesz táppénzre jogosult, akkor sem, ha közben újra keresőképessé válik?
Segítségét előre is köszönöm!
Tímea

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-14 04:59:48

Kedves Tímea,
Az első levezetés a helyes.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra