Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Társasház gondnokának munkarendje


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

fgy1 2020-08-25 22:19:07

Tisztelt Szakértő!
Egy társasház 5 órás munkaviszonyban alkalmaz gondnokot. Munkája mind takarítás, mind a ház zavartalan működésének biztosítása. Lehetséges-e kötetlen munkarendben való megállapodás vele, vagy ha az nem , akkor rugalmas munkaidőben?
A rugalmas munkarend esetében lehet napi 2 óra törzsidőt kikötni és a napi 3 óra meg peremidő? Gondolom ekkor munkaidő-nyilvántartást kell vezetni.Peremidő esetében mikor keletkezik túlóra, azaz hogyan kell meghatározni, hogy mettől-meddig van a peremidő?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-08-29 06:14:03

Normál esetben egy társasházban a gondnoki munkakör betölthető kötetlen munkarendben. Ettől függetlenül természetesen dönthetnek a rugalmas munkarend alkalmazása mellett. Jóllehet az Mt. nem használja a törzsidő-peremidő kifejezéseket, de ebben az esetben a felek megállapodása alapján van egy időintervallum, amit feltétlenül le kell a dolgozónak dolgoznia (törzsidő) és van egy olyan rész is, amelyet csak az adott napi szükségnek megfelelően teljesít (a kettő együtt adja a napi munkaidőt). A munkáltató szempontjából viszont az lenne az észszerűbb, ha munkaidőkeretet állapítanának meg. Rugalmas munkaidő illetve munkaidőkeret esetén a munkaidő nyilvántartása kötelező. Rendkívüli munkavégzés csak a peremidőn, illetve a munkaidőkereten túl végzett munka esetén történik.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra