Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Társasház ingalan bérbeadása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

rani 2024-02-08 11:30:49

T. Attila!
Egy egyszeres könyvelést vezető társasház üzlethelyiségeket ad bérbe Kft-nek, egyéni vállalkozónak. 2023.09. hóig a társasház fizette negyedévente az szja-t, és a teljes bérleti díjat utalták át. 10. hótól miután képviselő váltás történt már az egyéni vállalkozó 10% ktg.hányad levonásával számított szja-val csökkentett bérleti díjat utal. Jó ez a könyvelés bérleti díj bruttó, szja egyéb kiadás és kötelezettség csökken? További kérdésem:a kft. továbbra is szja nélküli bérleti díjat utal. Könyvelése a társasháznál bruttó bevétel. Az szja-t amit a kft-nek kellett volna levonni könyvelhetem egyéb kiadás-kötelezettség csökkenése vagy bruttó módon a teljes összeg bevétel. Fizetheti e a társasház továbbra is a kft. helyett az szja-t? Válaszát köszönöm szépen! Anikó

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-02-10 18:02:32

Kedves Anikó,
- A teljes bérleti díj lesz nettó árbevétel, a visszatartott [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra