Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Társasházi lakás értékesítés számlázása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

eurocont 2017-11-15 12:00:13

A társasházi lakás értékesítése 5 részletben történik (foglaló és vételár részlet fizetés CSOK-kos hitel bevonásával).Az utolsó számlát meg kell bontanom telekhányad, lakás, garázs, tároló részre? Vagy előlegként kezelve a végén kiállítok egy nullás számlát, amelyben bontom lakás telek garázsra a vételárat levonva a fizetett foglalót és vételár részletet.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-15 19:41:03

Feltételezve, hogy birtokbaadás csak az utolsó "részlet" kifizetésekor történik, így előlegekről van szó, amelyekben a szerződés alapján kell áfa kulcsonként megbontani a fizetett összeget. Ha a szerződés úgy szól, hogy a fizetett előlegek csak a lakásra és a telekre vonatkoznak, akkor nincs szükség semmilyen megbontásra, ezt csak a végszámlában kell megtenni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra