Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Társasháznak fizetett bérleti díj utáni SZJA


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

d-conto 2019-12-14 15:52:55

T. Szakértő!

Ha egy Kft. társasháztól bérel ingatlant, a bérleti díj utáni SZJA-t kifizetőként neki kell levonni, és befizetni a NAV-nak. Jól tudjuk, hogy ez esetben az adott hónapban levont és megfizetendő SZJA-összeget a 08-as bevallásban csak az A-lapon egy összegben kell feltüntetni, és nem kell a Társasházra külön M-es lapot kitölteni?

Hogyan jut a NAV-hoz információ, hogy konkrétan milyen adószámos társasházhoz tartozik a levont SZJA? Van külön éves kontroll-adatszolgáltatási kötelezettség, ha igen mi a nyomtatvány sorszáma?

Köszönettel:

Melinda

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-12-15 13:41:59

Kedves Melinda,
Igen, jól tudják, csak az A lap 01-01 oldalán szerepel a kifizetés levont adója.
Nem tudja a NAV, hogy a bevallott adó mely társasházhoz kapcsolódik. A társasháznak viszont ezt a jövedelmét is tájékoztató adatként be kell vallania, a kifizetők által levont adóval együtt (xx41).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra