Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Technológiai fejlesztés címén kapott VT támogatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

prrenata 2021-05-23 14:49:32

Kedves Attila!

Egy adott cég 7.350.000.ft GINOP visszatérítendő támogatást kapott technológiai fejlesztés címén. Előleg címén kiutalták ezt az összeget 2020.10.31-én, majd 2020.11.hóban meg is vásárolta belőle a tárgyi eszközt.
-önerő 3.150.000ft + igényelt támogatás 7.350.000ft= projekt teljes költsége 10.500.000.ft
Támogatás intezítása: 70%
A támogatói okirat alapján átfordulhat visszanemtérítendőbe a támogatás és az ügyfél is azt mondja, hogy ezt nem kel vissza fizetni.
Hogyan kellene ezt könyvelni? Az előleget tehetem egyből támogatásra, mert adott éven belül (sőt 1 hónapon belül) teljesítette az eszközbeszerzést. Adott évben hogyan számolom el az écs-t?
-Vagy kötelezettségre kell könyvelnem?

Köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-05-25 19:04:33

Kedves Renáta,
Vélhetően úgy szól a támogatás, hogy ha teljesíti a feltételeket, akkor vissza nem térítendő, egyéb esetben vissza kell azt fizetni, kvázi hitelként kezelendő. A támogatás előleg kötelezettségként szerepeltetendő a támogatottnál. Ha a támogatással való elszámolás megtörtént mérlegkészítésig (azaz a támogatás véglegessé vált), akkor a kötelezettséget az egyéb bevételekkel szemben meg kell szüntetni, majd rögtön elhatárolni (T96-K483). Az elhatárolást az éves értékcsökkenés 70%-ában kell minden évben csökkenteni az egyéb bevételekkel szemben (T483-K96).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra