Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Teszk


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

magyar56 2019-12-04 13:46:33

Tisztelt Szakértő!
Magánszemély lakását albérlőknek adja ki.
Ezévben konyha és melegpadló felújítást végzett, kisebb bútorokat helyezett el a lakásban felszereltségként.
A konyhabútort különálló konyhaelemekkel oldotta meg, külön vásárolt munkapultot, mosogatómedencét, stb. melyet maga épített össze.
Az elemes konyhabútor elemek az előleg és végszámlában tételesen fel vannak sorolva, amelyek összértéke a 200 ezer forintot meghaladja.
Kérdésem az, hogy az elemeket csak összességében, mint 200 eFt feletti teszk écs. elszámolással több év alatt számolhatja el költségként, a kiegészítőket pedig ezévben egyösszegben leírhatom vagy kell egy aktiválási jegyzőkönyv, amelyben a munkapult, mosogató, csap... egyéb apróságok is benne vannak a gépek nélkül és 14,5 %-os écs-t alkalmazok.
Az ingatlant egész évben csak erre a célra használták.
A felújítás 3 hetére nem számolhat écs-t?
Köszönettel: Pici

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-12-04 14:35:23

Kedves Pici,
Minden olyan eszköz, amely "beépített" az ingatlan tartozéka és mint ilyen az ingatlan bruttó értékét növeli, annak écs-jével számolható el költségként. A bármikor elmozdítható, használati értéküket el nem veszítő felszerelések önálló eszközként kezelendők. A felújítás idejére nem kell "felfüggeszteni" az écs elszámolást.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra