Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Többes jogviszony


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

borondine 2020-02-12 21:19:44

Tisztelt Szakértő Úr!
Egy KFT tulajdonosa tagsági jogvonyban áll a kft-ben,itt megfizeti a minimálbér szerinti járulékot.Egy másik kft-ben is tulajdonos és ügyvezető is egyben.Mentesül-e a járulékfizetési kötelezettség alól,ha az ügyvezetést megbízási szerződéssel ellenszolgáltatás nélkül látja el? Ha igen,akkor a 2008A havi járulékbavallás 2008M lapján Őt kell-e,lehet-e nulla jövedelemmel szerepeltetni és milyen jogviszony kóddal?(Társas vállalkozó társas vállakozás mellett? )Válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-15 10:45:29

Igen, mentesül a másik cégben a minimálbér kötelező járulékai alól. Ugyanakkor ennek ellenére társas vállalkozóként itt is biztosított lesz (1041), következésképp minden 08-asban adatszolgáltatni kell róla egy M-es lapon, jelölve rajta, hogy melyik másik cégben fizeti meg a járulékokat, valamint 34-es kóddal (társas társas mellett).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra