Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Túlóra


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

TICU 2017-08-11 08:45:35

Tisztelt Szakértő!
Vállalkozásunknál a napi munkaidő H-P 6-14.30-ig tart, szeretnénk elrendelni a H-P 10-22.30-ig tartó munkavégzést 2 hónapon keresztül. Milyen pótlékok illetik meg a dolgozót az alapbérén felül? Hogyan számoljak? Ha hétvégén is dolgoznának akkor mi a szabály? Valamint ki kell függesztenem a más időpontra eső munkaidő beosztást? Köszönöm válaszukat.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-08-12 06:32:29

A napi munkaidő mértéke 8óra, melyet túlórával is csak 12órára lehet növelni. Ugyanakkor túlóra csak rendkívüli, előre nem látható esetekben rendelhető el. Véleményem szerint a kérdésbeli eset nem ilyen, a munkáltató eleve túlórával tervezi megoldani az időlegesen megnövekedett munka elvégzését, erre a szabályos eljárás a munka átszervezése esetleges új munkaerő bevonásával.
papattila

Szakértői hozzászólás

TICU 2017-08-14 10:18:56

Még annyi kérdésem lenne, ha ez nem lenne mégsem olyan hosszú időszak, hanem csak 1-2 hét akkor hogyan számoljak a pótlékokkal a 8 órát meghaladó időszakra? Köszönöm

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra