Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Túlvett szabadság visszakövetelése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

fugefa 2014-02-07 11:27:34

Van-e arra lehetőség, mivel az Mt. nem tiltja, hogy ha a munkaszerződésben rögzítem, akkor visszavonhassam a túlvett szabadságot. Vagy esetleg valahol mégis van erre való utalás? Köszönettel: Péter

Témanyitó hozzászólás

bobe55 2014-02-07 12:42:54

Kedves Péter!
Bemásolok egy leírást, mert 2013-tól nem lehet visszafizettetni a túlvont szabit:
"A korábbi törvény akként rendelkezett, hogy amennyiben a munkavállaló a munkaviszonya megszűnésének időpontjáig több szabadságot vett igénybe annál, mint ami a munkáltatónál töltött időre megillette volna, a különbözetre kifizetett munkabért köteles volt visszafizetni. Ezt az 1992. évi Mt. egy rendelkezése kifejezetten lehetővé tette, igaz, néhány kivétellel – így például, amennyiben a munkaviszony a munkavállaló nyugdíjazása, halála vagy a munkáltató jogutód nélküli megszűnése következtében szűnt meg, a szabály nem volt alkalmazandó [1992. évi Mt. 136. § (2) bekezdés]. 2013. január elsejétől azonban az új Mt. rendelkezései alkalmazandók a szabadság tekintetében is, mely már nem tartalmaz kifejezett előírást a túlvett/túladott szabadságok visszafizetésére. Abban az esetben tehát, amennyiben a részére járó szabadságnál a munkavállaló több szabadságot vett igénybe, az így keletkezett „többletre” járó, már kifizetett munkabért a munkáltató nem követelheti vissza.
Tehát ha valaki több szabadságnapot vett igénybe, mint amennyi járt volna neki a munkaviszonya megszűnéséig, akkor sem beszélhetünk semmiféle jogalap nélküliségről. Azt sem jelenthetjük ki, hogy a munkavállaló nem „teljesítette volna” a szabadság alatti munkaidejét, hiszen minden egyes szabadságnapra pontosan az aznapra járó munkabérét – távolléti díját – kapta meg.
Valójában tehát a munkavállaló nem munkabérrel, hanem szabadságnapokkal tartozik a munkáltatónak, az pedig a jelenlegi Mt. szövegezéséből egyáltalán nem vezethető le, hogy ezen szabadságnap-tartozás a munkavállalótól követelhető lenne.
Az, hogy utólag – esetleg hónapokkal később – kiderül, hogy a munkavállaló több szabadságnapot vett igénybe, mint amennyi járt volna neki (mert például tavasszal kivette az összes szabadságát, majd ősszel felmondtak neki), a korábban szabályosan kiadott szabadságnapokat és a szabadságnapokra szabályosan számfejtett távolléti díjat nem teszi jogalap nélkülivé, azok jogi minőségét nem változtatja meg. Leegyszerűsítve: egyszerűen azért nem lehet visszakövetelni a túlvett szabadságot, mert ezt az új Mt. nem teszi lehetővé."
Böbe

Felhasználói hozzászólás

fugefa 2014-02-09 23:24:44

Kedves Böbe! Köszönöm válaszát,de számomra az, hogy nincs benne a törvényben, pont azt feltételezi, hogy visszakérhetem, mint munkáltató. Ezt mi tiltja?

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra