Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Turisztikai hozzájárulás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szabolaszlone04 2020-02-18 20:34:25

Vállalkozásunk munkahelyi étkeztetéssel foglalkozik, saját melegkonyhás étteremmel. A társasági szerződésben meghatározott fő tevékenység SZJ száma: 56.29-08 Egyéb vendéglátás.A helyben fogyasztott ételeket 5%-os ÁFA-val számlázzuk. Turisztikai hozzájárulást nem fizettünk, mert a törvény az 55-31-be tartozó értékesítéseket nevezi meg adókötelesnek. Helyesen jártunk-e el, vagy fizetni kell a hozzájárulást?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-19 12:50:00

A munkahelyi érkeztetés nem tartozik a kedvezményes áfa körbe, azaz helytelenül számítanak fel 5%-ot a 27% helyett, következésképp -ha helyesen számláznak- nem keletkezik turisztikai hozzájárulási kötelezettségük. Érdemes áttanulmányozni a 18%-ra való áttéréskor kiadott NAV-os tájékoztatót, amely az 5%-ra is értelemszerűen érvényes.
papattila
https://www.nav.gov.hu/nav/ado/afa?pagenum=3 (2016.12.07.)

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra