Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Ügyvezető


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Balutimi 2020-12-16 10:12:41

Tisztelt Szakértő!

Azzal a kédéssel fordulok Önhöz. hogy ha egy cégben az ügyvezető tagi jogviszonyban látja el feladatát, jelenleg havi 80 ezer Forintért, de mellette van neki 40 órás munkaviszonya máshol, illetve most még egy helyen lesz neki munkaviszonya, akkor a cégében ahol tagi jogviszonyban van, lehet e 0 Ft-ért dolgoznia? Ügyvezetőként valamilyen jogviszonyban kell hogy jelen legyen a cégben?
Válaszát előre is köszönöm: Balutimi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-12-17 04:55:14

Kedves Balutimi,
Igen, jogszabály nem tiltja az ingyenes megbízási jogviszonyt. Megjegyzendő, hogy tag esetében akkor is létrejön társas vállalkozóként a biztosítási jogviszony, ha ingyen látja el az ügyvezetői feladatait. Következésképp 1041-esen bejelentendő és a szerepelnie kell minden 08-as bevallásban. Igen, ügyvezetőként mindig kell valamilyen jogviszonyt megjelölni, ami vagy munkaviszony, vagy megbízási jogviszony lehet.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra