Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Utólagos bejelentés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

zakanykonyv 2017-09-04 18:52:29

Tisztelt Attila!

A társaság munkaügyi támogatást igényelt 2 főre. Meg is született a határozat, mely szerint jogosult a támogatásra, 09.01-től él a szerződés. A bejelentés viszont adminisztrációs hiba miatt nem történt meg. A korábban elküldött alkalmi munka bejelentés volt életben a kezdeti időszakban, mivel a dolgozók ténylegesen a munkahelyen tartózkodtak. A munkaügyi központnak körülményes és időigényes emiatt új határozatot hozni. A kérdésem az, hogy ebben az esetben bejelenthető-e utólag a két dolgozó munkaviszonyba szankció nélkül, figyelembe véve, hogy alkalmi munkavállalóként be voltak jelentve az érintett időszakban? Érdemes megpróbálni a lelevelezést a NAV-val? Válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-05 05:48:00

Szerény véleményem szerint nem lehet szabályosan utólagosan átminősíteni a jogviszonyt, de a remény hal meg utoljára, próbálják meg a NAV-nál, de ne levélben, inkább személyesen.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra