Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Vállalkozás idnítása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

K-Projekt 2020-10-27 04:46:57

Egyéni vállalkozást indítanánk, melynek célja egy külterületi ingatlan megvásárlása, ahol szőlő ültetvény és panzió található. A panzió üzemeltetése miatt áfa kört választanánk. A vállalkozás tevékenységi körei közé így fel kell venni a szőlőtermelést, és az ingatlan tekintetében az áfa kört kell választani?Az adásvételi szerződés megkötésekor külön értéken kell feltüntetni a területet, a panzió épületét és berendezéseit illetve a szőlő ültetvényt? Köszönöm a válaszát!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-27 12:18:44

Ha a szőlőtermelést is az egyéni vállalkozásban kívánják végezni, akkor igen, szükséges a tevékenység felvétele.
Mivel szálláshely-szolgáltatást kívánnak folytatni, így az ingatlannal kapcsolatban semmilyen választást nem kell megtenniük, nem kell sem a bérbeadást, sem az értékesítést adókötelessé tenniük, ezt elegendő lesz akkor megtenni, ha a jövőben lesz ilyen. Igen, már a szerződésben célszerű ezeket elkülönítve szerepeltetni, mivel a nyilvántartásokban is elkülönülten kell szerepelniük.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra