Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Vállalkozásból kivont jövedelem


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

forintmed 2018-04-05 12:29:14

Tisztelt Szakértő!

Egy kft tulajdonosa értékesítette a kft részvényét. Megalakuláskor ő 2.500.ezer.- Ft-ot bocsátott a kft részére mely a jegyzett tőke része lett. Ezt most eladta 4.500 ezer Ft-ért, lenyilatkozta, hogy az EHO-ja meg haladja éves szinten a 450 ezer Ft-ot. A 2.000. ezer Ft után amely árfolyam nyereség levontuk a 15 % Szjat, majd kifizettük a 2.500 ezer+ 1.700 ezer, vagyis a 4.200 ezer Ft-ot. Kérdésem az lenne, hogy a NAV-hoz benyújtandó 1808-as bevallásban csak a 2.000 ezer ft-ot kell szerepeltetnem, ami után levontam a 15 % szjat vagy a teljes 4.200 ezer Ft-ot.
Válaszát előre is köszönöm,
forintmed

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-04-06 05:39:54

Forintmed,
Kérdéséből ítélve az üzletrészt (Kft esetében nem részvényről, hanem üzletrészről beszélhetünk) egy vállalkozás vásárolta meg. A szerző cégnek valóban bevallási kötelezettsége van az adott havi járulékbevallásban, az M lap 367-es sorában, bevétel-ráfordítás-jövedelem-adó megbontásban. Megjegyzendő, hogy a magánszemélynél nem vállalkozásból kivont jövedelemként keletkezik adókötelezettség, hanem árfolyamnyereségként.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra