Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Vasárnapi pótlék ezüst- és aranyvasárnapi munkavégzésért


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

taxmanbt 2019-11-20 15:50:20

Kedves Pap Attila!

Van egy papírbolt amelynek kettő üzlete is van. Az egyik egy bevásárlóközpontban, a másik egy utcai különálló bolt.
Vasárnap nem szokott nyitva lenni egyik üzlet sem, de ezüst- és aranyvasárnap nyitva lenne 10-15 óra között mind a kettő. A bevásárlóközpontban alaphelyzetben csak az éttermek és az élelmiszerbolt van nyitva vasárnaponként, viszont ezüst-és aranyvasárnap nyitva van az összes üzlet. Az utcai boltban nincs kötelező nyitvatartás, itt a cégvezető dönti el, hogy ezen a kettő vasárnapon nyitva lesznek. A munkavállalók szerződésében az szerepel, hogy a kapott bér a vasárnapi pótlékot is tartalmazza. Azt szeretném kérdezni, hogy kell vasárnapi pótlékot fizetni mind a kettő üzlet esetében azoknak a dolgozóknak akik ezeken a vasárnapokon dolgozni fognak?

Köszönöm
taxman

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-11-20 19:05:07

Kedves Taxman,
Jóllehet a vasárnapi pótlékot tartalmazó alapbér mellett már nincs min gondolkozni, de azért mégis jó tudni, hogy e nélkül kellene-e ilyen bérpótlékot fizetni, mivel a törvény előírja, hogy átalány mellett sem járhat rosszabbul a dolgozó, mintha tételesen történne a bérpótlék számfejtése. Szóval olvasatomban az utcai üzlet esetében jár(na) a vasárnapi pótlék, a bevásárlóközponti boltban viszont nem jár(na).
papattila

Szakértői hozzászólás

taxmanbt 2019-11-21 20:12:07

Kedves Pap Attila!

Nagyon szépen köszönöm.

Üdv.,
taxman

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra