Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Youtube


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

duromarta 2021-05-03 18:50:27

Nem tudom a kérdést sem feltenni. Youtube hírdetésért, videóért fizet a google a magánszemélynek. Bt-ben főállású katás. Gondolom mint magánszemély adószámot kell kérnie. Nem kell ev-nek lenni? Ha adószámos magánszemély lesz 10% kth hányaddal fizeti az szja-:t, szochó lesz-e? Kell közösségi adószám és 65-ös bevallás? Márti

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-05-04 05:08:26

Kedves Márti,
Ha a Bt-vel kötött szerződést a Google-lal és a Bt végzi a tevékenységet, akkor neki kell számláznia. Ha magánszemélyként, akkor a magánszemélynek adószámot kell kiváltania, mert gazdasági tevékenységnek minősül, azaz áfa alany lesz. Ha a tevékenység rendszeres, akkor egyéni vállalkozást is alapítania kell. Akár alanyi mentes lesz, akár nem, 65/A60 bevallásokat mindenképp be kell nyújtania, mivel közösségi ügyleteket hajt végre. Igen, szükséges a közösségi adószám kiváltása.
papattila

Szakértői hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-05-04 05:10:28

Bocsánat ez lemaradt: ha sima adószámos magánszemélyként végzi a tevékenységet, akkor alkalmazhatja akár a 10%-os költségátalányt is és ő fizeti a szocho-t.
papattila

Szakértői hozzászólás

duromarta 2021-05-04 05:19:06

Köszönöm szépen!

Felhasználói hozzászólás

duromarta 2021-05-04 05:21:22

Ha rendszeres a tev. akkor már ev-ként nem lehet katás, mert a bt-ben katás, marad a főállásu ev és mellette 25 eFt kata a bt-ben. Jól gondolom?

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 4 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra