Novitax - az ügyvitel állócsillaga!

Forrás: Novitax

Szakmai körökben a Novitax neve egyet jelent a megbízhatósággal, a szakmaisággal és a minőséggel. A WINTAX integrált vállaltirányítási rendszerük az ügyvitel minden területére kínál megoldást. A demo verzió letölthető! A WebTax a könyveltető és a könyvelő közös felülete, amelyen a bekerült számlák képe meg is tekinthető, a számlák előfeldolgozhatók (munkaszámra, projektre bonthatók, kontírozhatók stb.) Kipróbálható a Web Tax telepítés nélkül! A bérszámfejtési munka előkészítésének a megkönnyítésére fejlesztették az online személyi és munkaidő nyilvántartási programot, a WebBért, amely használata esetén a bérszámfejtő már készen kapja a számfejtéshez szükséges adatokat. Már most megvalósítható a kézi adatrögzítés nélküli bérszámfejtés. A WebBér is kipróbálható telepítés nélkül. www.novitax.hu, Tel.: (+36 1) 263-2363, E-mail: novitax@novitax.hu

A Novitax Kft. az egyik legrégebbi hazai szoftverfejlesztő cég, 1988 óta fejleszt és forgalmaz ügyviteli szoftvereket. Szakmai körökben a neve egyet jelent a megbízhatósággal, a szakmaisággal és a minőséggel. Úgyis mondhatjuk, hogy a Novitax az igényes vállalkozások, könyvelők (bérszámfejtők, számlázók stb.) programszállítója. 

A kétezres évek elején, az addig különálló programmoduljait, a modulok önállóságát megtartva, integrálta, így alakult ki a WINTAX integrált vállaltirányítási rendszer, amely az ügyvitel minden területére kínál megoldást. 

Az egyes modulok működését közös menükezelő szervezi, minden modul azonos törzsállományokat kezel, az egyik modulban rögzített adatok feladási rendszeren keresztül kerülnek át a további modulokba, vagyis a rendszeren belül nincs szükség többszörös adatbevitelre. 

A WINTAX rendszer főbb moduljai a következő ügyviteli folyamatokat látják el: 

  • Árajánlat készítés
  • Rendelés nyilvántartás
  • Termelés előkészítés
  • Szállítólevelek, díjértesítők készítése
  • Készletnyilvántartás
  • Számlázás
  • Pénztárkezelés
  • Bankforgalom kezelése
  • Bejövő számlák kezelése
  • Tb kifizetőhelyes bérszámfejtés
  • Könyvelés (egyszeres és kettős könyvvitel)

A WINTAX rendszert kiegészítik speciális feladatokat ellátó analitikai rendszerek, például szerződés nyilvántartás, jövedéki nyilvántartás, kreditpontos oktatási nyilvántartás, tag,  és tagdíj-nyilvántartás stb. 

A WINTAX rendszer részletesebben itt ismerhető meg, a demó verzió itt tölthető le.

Egy okos mondás szerint, amelyet a Novitax is követ, a múltban megszerzett dicsőség annyit ér, amennyit abból ma, és a jövőben is meg tudunk valósítani. A Novitax tehát nem elégedett meg azzal, hogy van egy szakmailag magas színvonalú, kedvelt, és az ügyviteli szolgáltatók által kezelt cégeket is figyelembe véve mintegy ötvenezer cégben használt rendszere, hanem felismerte, ha meg szeretne felelni a mai kihívásoknak, tovább kell lépnie. 

Már a csapból is az folyik, hogy beléptünk a „Digitalizálás” korába, amíg erről sokan csak beszélnek, a Novitax komoly, és részben már most is használható fejlesztéseket jelentett be, és fog bejelenteni. Fejlesztési célként azt tűzte ki, hogy 2021-re a Novitax könyvelő programot használók megszabaduljanak az adatrögzítési feladatoktól. 

Mielőtt ennek módjára rátérnénk, tekintsük át a jelenlegi, és a 2021-től várható helyzetet: 

  • Két ütemben, de teljes körűen megvalósul a számlák NAV-hoz való beküldése (kiterjed a magánszemélyekre és a külföldi vállalkozásokra is); 
  • A belföldi adóalanyok közötti számlákon kötelező adat lesz az adószám (2020.07.01-től); 
  • A NAV lehetővé teszi a kiállított, és vevőként kapott számlák ügyviteli programból való visszakérését, amennyiben a program használója rendelkezik az ehhez szükséges „Technikai” regisztrációval; 
  • A bankszámla forgalmak (számlatörténet, kivonatok) elektronikusan már most is feldolgozhatók (a Novitax programok fel is dolgozzák), előbb-utóbb ügyviteli programból gép – gép kapcsolatban is.
  • A NAV tervezi megoldani, hogy a bekötött pénztárgépek „pénztárjelentései” ügyviteli programokból visszakérhetők legyenek.

Mindezek jó alapot teremtenek a Novitax számára ahhoz, hogy a könyvelői szolgáltatás jelentősen átalakuljon, minimálisra csökkenjen az adatrögzítési munka. 

Hogy áll a Novitax a kitűzött cél (a bizonylatrögzítés nélküli ügyviteli szolgáltatás) elérésében?

Kísérleti jelleggel (teszt környezetben) a könyvelő és pénzügyi programjaikból a NAV-tól vissza tudják kérni a kimenő, és bejövő számlákat, amelyeket a feladási moduljuk (export/import állomány nélkül) fogadni tud (azaz lekönyveli). Ez a megoldás feleslegessé teszi a számlák kézi rögzítését.

Fejlesztettek egy egyszerű online számlaíró programot (WebTax), amellyel kiválthatók a kézi számlatömbök, és amely többek között alkalmas a bejövő számlák több módszer szerinti (visszakéri a NAV-tól, más importból, stb.) fogadására is. A WebTax a könyveltető és a könyvelő közös felülete, amelyen a bekerült számlák képe meg is tekinthető, a számlák elő feldolgozhatók (munkaszámra, projektre bonthatók, kontírozhatók stb.)

A WebTax (telepítés nélkül) itt próbálható ki.

Programjaik az elektronikus bankszámla kivonatokat most is fel tudták dolgozni, amely feldolgozási folyamatot jelentősen korszerűsítenek, felkészítik a számlatörténet akár gép – gép kapcsolatban való lekéréséhez. A bankforgalom elektronikus feldolgozása kiváltja a számlaforgalmak kézi rögzítését. 

Az integrált rendszer részét képező pénztár programból rögzített adatok ismételt adatrögzítés nélkül, automatikusan könyvelődnek. A könyvelőnek nem kell a pénztári tételeket rögzítenie. 

A készletnyilvántartás rendszerükből a készletmozgások a feladási rendszeren keresztül, ismételt adatrögzítés nélkül könyvelőnek.  A könyvelőnek nem kell rögzíteni a készletmozgás bizonylatokat. 

A bérszámfejtési munka előkészítésének a megkönnyítésére fejlesztették az online személyi és munkaidő nyilvántartási programot, a WebBért, amely használata esetén a bérszámfejtő már készen kapja a számfejtéshez szükséges adatokat. Már most megvalósítható a kézi adatrögzítés nélküli bérszámfejtés.

A WebBér (telepítés nélkül) itt próbálható ki.

Amennyiben a NAV hozzáférhetővé teszi a szükséges információkat, programjaik vissza fogják kérni és fel fogják dolgozni a pénztárgép adatokat. Amíg ez megvalósul, a WebTax program felületén rögzíteni lehet a pénztárgép összesítőket, amelyeket a könyvelő program átvesz. A könyvelőnek nem kell rögzítenie a napi pénztárgép összesítőket. 

A leírt lehetőségek pár év alatt átrendezik, átértelmezik az ügyviteli szolgáltatás szerepét. A kézi adatrögzítés visszaszorulásával megteremtődik a lehetősége a folyamatosságnak, és lehetővé válik a megbízók naprakészebb adatokkal való ellátása, amely egy idő után igényként is meg fog jelenni. 

Készüljenek fel időben, hogy ne maradjanak le, hogy a jövőben is meg tudjanak felelni az ügyfeleik igényeinek. A Novitax programhasználók kedvező helyzetben vannak, mert megkapják azt a szoftver-támogatást, amely ahhoz kell, hogy alkalmazkodni tudjanak a megváltozott igényekhez. 

Amennyiben úgy gondolják, hogy mostani szolgáltatójuktól nem fognak elég szoftver-támogatást kapni, ismerjék meg, használják a Novitax programjait, új szolgáltatásait, új fejlesztéseit, a Webes programjaikat. Kipróbálási szándékukat itt jelezhetik. 

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra