Önadózó előfizetési információk: Év végi kreditakció és előzetes a decemberi számból

Forrás: Önadózó

Az Önadózó év végi kreditakciót hirdet adótanácsadóknak, adószakértőknek könyvvizsgálóknak, mérlegképes könyvelőknek! Kérjük, az info@onadozo.hu e-mail címen jelezze részvételi szándékát, egy válasz-e-mailben megadjuk a linket és kedvezmény-kódot, amellyel a jelentkezés során a kedvezményt érvényesíteni lehet. Amennyiben még nem egyenlítette ki az Önadózó 2016. évi előfizetési számláját, kérjük szíves intézkedését a 21.420,-Ft átutalása iránt az Adonet.hu Zrt. 11709002-29903043. számú számlájára, mert ez is feltétele a kedvezményes továbbképzésben való részvételnek. Új előfizetőként is igénybe veheti a kedvezményt!!! Az Önadózó decemberi számát is ajánljuk figyelmükbe - nagyon jó év végi teendőket soroló cikkekkel.

Itt van a 2015-ös továbbképzési év vége, mindenkinek számba kell vennie, hány kredittel rendelkezik – a hiányzókat az év végi hajrában még pótolni kell. Ehhez adunk most rendkívüli akciónk keretében lehetőséget! Stratégiai partnerünkkel az Infoszféra Kft.-tel közösen, kizárólag az Önadozó előfizetőinak egy extrakedvezményes e-learning továbbképzési lehetőséget kínálunk.  Kérjük, tartsa szem előtt, hogy a kedvezményes lehetőség csak 2015 december 11 napjáig vehető igénybe és az online képzéseket 2015. december 20-áig van lehetősége elvégezni! Amennyiben még nem egyenlítette ki az Önadózó 2016. évi előfizetési számláját, kérjük szíves intézkedését a 21.420,-Ft átutalása iránt az Adonet.hu Zrt. 11709002-29903043. számú számlájára, mert ez is feltétele a kedvezményes továbbképzésben való részvételnek.

Az otthon is elvégezhető 4 online tananyagból álló csomag összértéke 39.600,-Ft+áfa, amit Önadozó előfizetőként most mindössze 3000,-Ft+áfaáron vásárolhat meg!

I.

Az e-learning csomag 4 tananyagot tartalmaz, melyek megtekintéséért adószakértők, adótanácsadók, okleveles adószakértők összesen 32 kreditpontot, mérlegképes könyvelők akár 23 kreditpontot, könyvvizsgálók összesen 10 kreditpontot kaphatnak.
Kedvezményes részvételi díj Önadózó 2016. évi előfizetéssel rendelkezőknek: 3.000,-Ft + Áfa

Elérhető tananyagok és a 2015. évre szóló kreditek:

1. Adókonferencia 2015. – E-learning
Az e-learning anyag megtekintéséért járó kreditpontok:
a) Mérlegképes Könyvelők (vállalkozói szakirány, nem számviteli témakör!): 8
b) Adótanácsadók, Adószakértők, Okleveles adószakértők: 10
c) Könyvvizsgálók: 4

2. Környezetvédelmi Termékdíj 2014-2015. – E-learning
A videókonferencia megtekintéséért járó kreditpontok:
a) Mérlegképes Könyvelők (vállalkozói szakirány, nem számviteli témakör!): 8
b) Adótanácsadók, Adószakértők, Okleveles adószakértők: 9
c) Könyvvizsgálók: 2

3. Házipénztár kezelése, kifizetések szabályai, változások 2015-ben – E-learning
A videókonferencia megtekintéséért járó kreditpontok:
a) Adótanácsadók, Adószakértők, Okleveles adószakértők: 6
b) Könyvvizsgálók: 2

4. E-Business Konferencia – E-learning
A videókonferencia megtekintéséért járó kreditpontok:
a) Mérlegképes Könyvelők (vállalkozói szakirány, nem számviteli témakör!): 7
b) Adótanácsadók, Adószakértők, Okleveles adószakértők: 7
c) Könyvvizsgálók: 2
 
Ezen e-learning képzésekkel megszerezhető kreditek száma összesen:
a) Mérlegképes Könyvelők: 23 kredit (nem számviteli szakon)
b) Adótanácsadók, Adószakértők, Okleveles adószakértők: 32 kredit
c) Könyvvizsgálók: 10 kredit.
 
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ez a csomag a mérlegképes könyvelők vonatkozásában nem tartalmaz kötelezően megszerzendő 8 kredites számviteli továbbképzést.

II.

 Csak emlékeztetőül az egyes szakterületek kredit-kötelezettsége a következő:
 
a) Mérlegképes könyvelők: évente 16 kredit.

Ebből legalább 8 kreditpontot számvitel témakörben minősített szakmai továbbképzésen kell teljesíteni. A továbbképzésre kötelezettnek a megszerzendő 16 kreditpont értékből minden szakterületen, amelyen regisztrációval rendelkezik, legalább 4 kreditpontot a szakterületeire minősített speciális továbbképzéseken kell megszereznie.  Az Önadózó újság előfizetése után 2015. évre 2 kredit számolható el (kiadványkredit) – amelyet a számla másolatának feltöltésével a http://penzugyiszakkepzes.kormany.hu/kiadvanyok-regisztracioja kell bejelenti. Az Önadózó Fórum (www.onadozo.hu) tagság után mérlegképes könyvelő előfizetőink további 2 kreditet számolhatnak el (szervezeti kredit).

b) Adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők: 5 év alatt 100 kredit.
Adótanácsadó, adószakértők továbbképzési időszakának tartama 5 év. Az első továbbképzési időszak az engedély kiállítási napjával, a további továbbképzési időszakok az előző továbbképzési időszak utolsó napját követő nappal kezdődnek.  A továbbképzési időszak legalább három naptári évében részt kell venni valamely továbbképzésen.

c) Könyvvizsgálók: évente 16 kredit.
Amelyből:
4 kredit központi szervezésű továbbképzésen szerezhető,

12 kredit kamarai vagy kamara által elfogadott társaság által szervezett továbbképzés lehet, amelyből legfeljebb 6 kredit szerezhető e-learning képzési formában.

***

Kérjük előfizetőinket, hogy az info@onadozo.hu  e-mail címen jelezzék részvételi szándékát a fenti e-learning továbbképzésre, egy válasz-e-mailben megadjuk a linket és kedvezmény-kódot, amellyel a jelentkezés során a kedvezményt érvényesíteni lehet. A részvétel feltétele a 2016. évi Önadózó előfizetési számla kiegyenlítése. 
 
Ajánljuk olvasóink figyelmébe az Infoszféra Kft. 2016. január 26-i Adókonferenciáját (Best Wetsern Hungária Budapest, Rákóczi u. 90.) amellyel felkészülhetnek a 2016-os adóévre. Kreditpontos képzések, e-learning tanfolyamok: www.infoszfera.hu 
 
Előfizetőink 2016. évben is számolhatnak kedvezményes kreditakciónkkal. 

***

Az Önadózó decemberi számának tartalma:

ÉV VÉGI SZÁMVITELI FELADATOK - A BESZÁMOLÓ ELŐKÉSZÍTÉSE
 
Mivel közeledik az év vége, egyre több cég számára fontos, hogyan is állnak a számok abban a bizonyos főkönyvben, mit mutatnak az idei évről, mit lehet tenni gazdaságossági - gazdálkodási kérdésekben, milyen adóoptimalizációs lehetőségei vannak a vállalkozásnak. 
 
FELADATOK, DÖNTÉSI ALTERNATÍVÁK AZ ADÓÉV UTOLSÓ HÓNAPJÁBAN  
 
A cikk a várható kötelezettség alapján teljesítendő feladatokat veszi sorra az egyes, az állami adóhatóság felé teljesítendő adók, adójellegű elvonások tekintetében. Aktualitást különösen az ad a cikknek, hogy a megszokott adóelőleg kiegészítés mellett ez évben két új körülménnyel is számolni kell. Az egyik a rendelkező nyilatkozat, a másik a növekedési adóhitel, amelyekről döntést hozhatnak az adózók. 
 
ADÓELŐLEG-KIEGÉSZÍTÉS AZ IPARŰZÉSI ADÓBAN
 
A következő cikk az állandó jellegű iparűzési adóban a 2015. évben kezdődő adóévi adóelőleg-kiegészítési kötelezettség részelemeit (bevallás-benyújtás, adófizetés rendje) ismerteti jogszabályi magyarázatok és következtetések útján. Mindemellett a nem jogszerű és tényállásnak megfelelő feltöltési kötelezettség jogkövetkezményét, valamint a kapcsolt vállalkozás adóalanyok előleg-kiegészítésével összefüggő sajátosságait elemzi.     
 
AZ ÉV VÉGI ÜNNEPSÉGEK, AJÁNDÉKOZÁSOK SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ KÖTELEZETTSÉGE
 
Cikkünk a közelgő év végével kapcsolatos üzleti, céges rendezvények, illetve a különböző ajándék jellegű juttatások személyi jövedelemadó kötelezettségét vizsgálja. 
 
MUNKAÜGYI TEENDŐK AZ ÉV VÉGÉRE
 
Az esztendő végéhez közeledve a munkaadóknál ismétlődően jelentkeznek egyes munkaügyi feladatok. Ezekből ismertet néhányat cikkünk – a munkajogi segítségnyújtás reményében, természetesen a teljesség igénye nélkül.
 
HATÁROZOTT IDŐSZAKI ELSZÁMOLÁS 2016-TÓL
 
Az áfa törvénnyel egyidős az a bizonytalanság, amit a határozott időszaki elszámolás (korábban folyamatosan teljesített szolgáltatás) okoz az adóalanyoknak az adókötelezettségük megállapítása során. Legnagyobb nehézséget az okozza, hogy egyáltalán miről lehet felismerni, melyek az attribútumai annak a szerződésnek, amelynél a határozott időszaki elszámolás szabályait kell alkalmazni? Hogyan kell megírni a szerződést, hogy egyértelműen a határozott időszakra történjen az elszámolás?
 
RENDELKEZŐ NYILATKOZAT, NÖVEKEDÉSI ADÓHITEL
 
Az adóév utolsó napján esedékes társasági adóelőleg-kiegészítés bevallásával egyidejűleg, a bevallásban két új lehetőségről dönthetnek az adózók. Rendelkezhetnek az adóelőleg-kiegészítés egy részének filmgyártás, előadó-művészeti szervezet vagy látvány-csapatsport célra történő felajánlásáról, illetve igénybe vehetnek növekedési adóhitelt. 
 
ADÓFELAJÁNLÁS A LÁTVÁNY-CSAPATSPORTOK TÁMOGATÁSÁRA 
 
Előző számunkban a látvány-csapatsport támogatásának adókedvezménye igénybevételének gyakorlati tudnivalóit ismertettük, most az adófelajánlás igénybevételének technikája kerül sorra.
 
AZ ELŐADÓ-MŰVÉSZETI SZERVEZETEK ÉS A FILMALKOTÁSOK TÁMOGATÁSA  
 
Az alábbiakban előadó-művészeti szervezetek és a filmalkotások támogatási struktúrájának részletes szabályait mutatjuk be, kitérünk továbbá a támogatott szervezetek elszámolási kötelezettségével kapcsolatos előírásokra is.
 
AZ ADÓZÁSI MÓDOK KÖZÖTTI VÁLASZTÁS A TÁRSASÁGOK VONATKOZÁSÁBAN
 
Az alábbiakban társaságok által elérhető adózási   módok – EVA – KIVA – KATA - választására vonatkozó szabályok mellett, az adónemek legfontosabb előírásait, előnyeit mutatjuk be, támpontot nyújtva ezzel az „áttérést” fontolgatóknak.
 
KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA A KÖNYVVIZSGÁLAT SZEREPÉRŐL A GAZDASÁGBAN
 
Ha a menedzsment és a tulajdonosok együttműködnek a törvénysértő cselekedet elkövetésében, és közösen állítják elő az ezt elleplező kettős könyvelést, valamint a beszámolókat, könyvvizsgáló legyen a talpán, aki feltárja a csalást vagy a hiányosságokat.
 
KEDVEZMÉNY-MAXIMALIZÁLÁS ÉV VÉGÉN
 
Kedvezmények az önkéntes kölcsönös biztosító pénztári tagság, a  „NYESZ-R” számla vagy nyugdíjbiztosítási szerződés után.  Írásunkban az év végi egyéni befizetések jelentőségére hívjuk fel a figyelmet a rendelkezés formájában adó-visszatérítésre jogosító megtakarítási formáknál, illetve bemutatjuk a rendelkezés feltételeit.
 
ÜGYVEZETŐK BIZTOSÍTÁSI ÉS JÁRULÉKFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGE
 
A társas vállalkozás vezető tisztségviselője társadalombiztosítási jogállásának meghatározása - annak ellenére, hogy az erre vonatkozó jogszabályi környezet évek óta változatlan - a mai napig bizonytalanságot okoz a jogalkalmazók körében. Cikkünkben az ügyvezetői tevékenységet ellátó társas vállalkozókkal összefüggésben teljesítendő társadalombiztosítási kötelezettségeket foglaljuk össze.
 
KÜLFÖLDI VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐKKEL, IGAZGATÓSÁGI ÉS FELÜGYELŐBIZOTTSÁGI TAGOKKAL KAPCSOLATOS SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ- ÉS JÁRULÉK-KÉRDÉSEK
 
Jelen írás célja annak bemutatása, hogy az adó-és járulékkötelezettségek miként alakulnak abban az esetben, ha a társaság vezető tisztségviselője, az igazgatóság, felügyelőbizottság tagja külföldi magánszemély. A magyar járulékszabályok tételes bemutatására e lapszámunk megelőző cikke tartalmazza.  A bevezetőben röviden összefoglaljuk, hogy mit értünk a vezető tisztségviselő, igazgatósági tag, felügyelőbizottsági tag fogalmán, majd az adózási szabályok ismertetését követően példákkal szemléltetjük a külföldi vonatkozású adó-és járulékkérdéseket.
 
A FELSZÁMOLÁS ELRENDELÉSE A VÉGREHAJTÁS EREDMÉNYTELENSÉGE MIATT
 
Az 1991. évi XLIX. törvény (Csődtörvény) alapján a bíróság az adós felszámolását végzéssel elrendeli, ha az adós fizetésképtelenségét állapítja meg. A fizetésképtelenségi okokat a törvény felsorolja (27.§ (2) bekezdés), így- egyebek mellett- az adós gazdálkodó szervezet fizetésképtelensége megállapítható, ha a vele szemben lefolytatott végrehajtás eredménytelen volt (Csődtörvény 27. § (2) bekezdés c./ pont). Az említett fizetésképtelenségi ok feltételezi, hogy az adóssal szemben jogerős marasztaló határozat született, amelynek birtokában a hitelező végrehajtást kezdeményezett, azonban az eredményre nem vezetett. Cikkemben a végrehajtás eredménytelenségére alapított felszámolási kérelem néhány gyakorlati kérdését emelem ki.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra