Számlatömbök és számlázó programok használatának új szabályai - Önadózó e-Konferencia előfizetőknek

Forrás: Önadózó

A téma nem a számlázás menetét – hanem a számlázás induló feltételét, a megvásárolt számla-tömb, nyugta tömb illetve a számlázó program megfelelőségét, nyilvántartását érinti. Nézzük, milyen változások vannak 2014-től a számla és nyugtatömbök – valamint a számlázó programok alkalmazhatóságára. Hallgassa meg az előadást online - töltse le a kapcsolódó írásbeli dokumentumokat - és tegye fel kérdését - mindezt most azonnal. A konferencia Önadózó előfizetőknek ingyenes, és elérhető az Akadémia/Konferenciák menüből. A részvételhez a www.onadozo.hu oldalon előfizetőként kell regisztrálni - ha ehhez segítséget kér, írjon e-mailt az info@onadozo.hu -ra

A konferencia elérhető és indítható itt:

Számlatömbök és számlázó programok használatának új szabályai

A konferencia Önadózó előfizetőknek szól - és részükre ingyenes.

Ahhoz, hogy részt tudjon venni az online konferencián - Önadózó előfizetőként kell regisztrálnia az oldalon, vagy ha már regisztrált, akkor előfizetőként kell belépnie.
Státuszáról az Önadózó fiókból győződhet meg, amelyet belépés után a képernyőn jobbra fent talál. 
Az Önadózó fiókban a következőknek kell szerepelnie:
Fiók tipus: Magánszemély vagy Alkalmazott.
Státusz: Előfizető.

Az Önadózó előfizetői státusz létrehozásának, beállításának technikai tudnivalóit a következőkben olvashatja - de helyette kérhet segítséget e-mailben, vagy munkaidőben hívhatja a 06 82 511 242 számot.

Az Önadózó konzultációs és képzési szolgáltatásai igénybevételéhez az előfizetőnek - vagy alkalmazotjának meg kell adnia személyes adatait.

A személyes adatok megadása magánszemélyek és alkalmazottat nem foglalkoztató gazdálkodó szervezetek esetében az Önadózó Fiók Saját adatok módosítása menüben, alkalmazottat foglalkoztató gazdálkodó szerveztet előfizető esetében az előfizető Önadózó Fiókja alatt létrehozanadó Alaklmazotti fiókban lehetséges.

Azért hívjuk alkalmazotti fióknak, mert az előfizető, a kapcsolattartó a www.onadozo.hu oldalon önálló belépési jogosultságot adhat munkatársainak, alkalmazottainak, akik így a saját belépési azonosítóikkal használhatják az oldalt, egyben megadhatják személyes adataikat, amelyekre az Önadózó Fórum tagsági, illetve képzési igazolások kiadása miatt van szükség.

A gazdálkodó szervezet előfizetője, illetve aki eddig is használta az oldalt – ha az előfizető részéről több személy is használja az oldalt - most tekintse magát alkalmazottnak akkor is, ha ő a vezetője, vagy a tulajdonosa az előfizető vállalkozásnak - azaz tehát  önmagára is hozza létre az alkalmazotti fiókot, így tudja a személyes adatait megadni a képzési igazolások kiadásához.

Ha azonban az előfizető részéről csak egyedüli használója az oldalnak, megteheti, hogy Saját adatok módosítása menüben a fiók típusát átállítja Magánszemélyre, ezesetben az Alkalmazotti fiók létrehozása nélkül adhatja meg személyes adatait, a számlázási adatok megadása mellett.

Tehát  az Alkalmazotti fiók létrehozása akkor javasolt, ha az előfizető részéről több személy is használja az oldalt.

Az Alkalmazotti fiók létrehozásának lépései pontokba szedve a következők:

1. Ellenőrizze le, hogy regisztrált-e már a www.onadozo.hu oldalon. Ha nem, itt teheti meg:http://www.onadozo.hu/regisztracio

2. Ha már van érvényes regisztrációja, akkor  a szokásos azonosítója és a jelszava megadásával lépjen be itt: http://www.onadozo.hu/belepes Ha az azonosítók bármilyen okból nem állnak rendelkezésére, írjon e-mailt a info@onadozo.hu címre és segítünk.

3. Belépés után ellenőrizze le, hogy az Önadózó Fiókja milyen státuszt jelöl. Ha az Önadózó Fiók Státusz rovatában nem az „Önadózó előfizető” megnevezés szerepel, akkor aktualizálni kell a fiókot, e célból írjon e-mailt az info@onadozo.hu címre, és azonnal megoldjuk a problémát.

4. Ha a belépés után az Önadózó Fiókja előfizetői státuszt jelöl, akkor a következő lépésben ellenőrizze fiókja típusát.

5. Ha Ön magánszemélyként, vagy alkalmazottat nem foglalkoztató vállalkozóként fizet elő, akkor az Önadózó Fiók típus rovatában - a képernyő jobb oldalán fent - a Magánszemély megnevezésnek kell szerepelnie. A fióktípust a Saját adatok módosítása menü Fiók típusa rovatában tudja beállítani, illetve átállítani gazdálkodó szervezetre. Az egyéni vállalkozót nem magánszemélyként, hanem gazdálkodó szervezetként kezeljük - alkalmazottja lehet -  tehát ha Ön egyéni vállalkozó és alkalmazottja is van, akkor ne a Magánszemély, hanem a Gazdálkodó szervezet fióktípust válassza. Lényeges, hogy a magánszemély fióktípusban is adjon számlázási címet. Ez a magánszemély nevétől eltérő, más cég is lehet.Magánszemély előfizetőként az Önadózó Fiók / Saját adatok módosítása menüben tudja megadni személyes adatait, amelyek az Önadózó Fórum tagsági és Önadózó Akadémia képzési igazolás kiadásához szükségesek. Magánszemélyként értelemszerűen nem lehetnek alkalmazottai, ezért Alkalmazotti fiókot sem tud létrehozni. Ha később céges előfizetésre váltana, a fiók típusát át tudja állítani gazdálkodó szervezetre, amelynél lehetséges az alkalmazotti fiókok megadása. Magánszemély fióktípus esetén a személyes adatok megadásán túl további regisztrációs teendő nincs – igénybe vehetők a konzultációs és képzési szolgáltatások.

6. Ha Ön alkalmazottat foglalkoztató cég, egyéni vállalkozó, intézmény nevében fizet elő, - és az oldalt több alkalmazott is használja, akkor az Önadózó fiók Fióktipus rovatában – képernyő jobb oldalán fent – a Gazdálkodó szervezet megnevezésnek kell szerepelnie. A Saját adatok módosítása menűben tudja a fióktipust beállítani, illetve átállítani.

7. Ha Ön az előfizető cég, intézmény vezetője - és eddig is használta az oldalt - az Alkalmazotti fiókot önmagára is hozza létre, itt tudja a személyes adatait megadni.

8. Az előfizető gazdálkodó szervezet alkalmazásában álló munkatársak az Alkalmazotti fiók létrehozásával szerezhetnek önálló belépési jogosultságot az oldalra, és itt adhatják meg személyes adataikat. Az előfizető - a kapcsolattartója - az Önadózó fiók Alkalmazotti fiókok kezelése menüben kezdeményezheti a munkatársak regisztrációját, amelyről az érintett e-mailben tájékoztatást kap.

9. A munkatárs a kapott e-mail alapján aktiválja a saját alkalmazotti fiókját, egyben megadja személyes adatait, amelyekre az Önadózó Fórum tagság  vagy az Önadózó Akadémia képzés igazolása kiadása miatt van szükség.

10. Minden fiók-módosításról a jogosultak e-mailben tájékoztatást kapnak.

11. A belépési azonosítók átadása jogosulatlan személyeknek, illetve jogosulatlan (nem alkalmazott) személyek regisztrációja nem engedélyezett, ennek biztosítására technikailag is megtesszük a szükséges intézkedéseket.

Ha a regisztrációval és a fentiekkel kapcsolatban bármilyen kérdése lenne, írjon e-mailt az info@onadozo.hu címre vagy hívja a következő telefonszámot: 06 82 511 242

Számlatömbök és számlázó programok használatának új szabályai

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra